Γλώσσα

Ανακοινωση

Εθνικός Διαγωνισμός Νέων Επιστημόνων 2024 (EUCY’ S 2024)

10/06/2024

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί πρόσκληση συμμετοχής στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2024, προκειμένου να συγκροτηθεί η Ελληνική Εθνική Αποστολή που θα συμμετάσχει στον «35ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για Νέους Επιστήμονες», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, από 9 έως 14 Σεπτεμβρίου 2024.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε νέους και νέες, ηλικίας έως 20 ετών, προερχόμενους από όλα τα πεδία επιστημονικής έρευνας. Ο διαγωνισμός αφορά σε υποβολή πρωτότυπης επιστημονικής μελέτης ή ευρεσιτεχνίας, ατομικής ή ομαδικής, που οι ίδιοι/ες οι υποψήφιοι/ες θα έχουν επινοήσει, επεξεργαστεί και καταγράψει και η οποία θα υποβληθεί με τη μορφή γραπτής αναλυτικής περιγραφής (γραπτό δοκίμιο στην ελληνική γλώσσα).

Θα επιλεγούν έως 3 εργασίες, η καθεμία από διαφορετικό τομέα, προκειμένου να οριστούν οι υποψήφιοι/-ες που θα αποτελέσουν την Ελληνική Εθνική Αποστολή στον 35ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, όπου οι εργασίες θα παρουσιαστούν στην αγγλική γλώσσα ενώπιον Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής. Τα έξοδα μετάβασης, διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από την Ε.Ε, ενώ οι εργασίες που θα διακριθούν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό θα λάβουν χρηματικά και εμπράγματα έπαθλα.

H αίτηση, με τα απαιτούμενα συνοδευτικά, υποβάλλεται έως τις 20 Ιουνίου 2024