Γλώσσα

Ανακοινωση

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 28/7/2022

22/07/2022

Η Ορκωμοσία των φοιτητών/τριών του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ. θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ. στο κτήριο Διοίκησης.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 8:45 π.μ. (ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ) ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (Ή ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥΣ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΕΙ Η ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΘΕΙ Ο ΟΡΚΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΦΩΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ. ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ, ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΥΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΜΟΝΑΣ.

 

Οδηγίες για την Τελετή Ορκωμοσίας

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:15 π.μ. ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ Α.Π.Θ.

 

  1. Παρακαλείσθε να εισέρχεστε στον χώρο της Αίθουσας Τελετών (και να εξέρχεστε) από την κεντρική είσοδο της Εγνατίας Οδού. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός συνοδών που αντιστοιχεί σε κάθε φοιτητή είναι ΔΥΟ. Κατά την είσοδο στο χώρο, οι φοιτητές/τριες και οι συνοδοί τους θα πρέπει να φέρουν ένα πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο). Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους φοιτητές και τους συνοδούς τους καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
  2. Μετά την είσοδό σας στην Αίθουσα Τελετών, παρακαλείσθε να καθίσετε στις θέσεις των τελειόφοιτων με αλφαβητική σειρά (το όνομα του κάθε φοιτητή θα αναγράφεται σε κάθε κάθισμα).
  3. Αρχικώς, θα επιδοθούν στους αριστούχους φοιτητές αριστεία, με τη σειρά που θα αναγγελθούν τα ονόματά τους. Μετά την επίδοση του αριστείου, κάθε αριστούχος φοιτητής καλείται να επιστρέψει στη θέση του.
  4. Στη συνέχεια, θα επιδοθούν στους/στις πρωτεύσαντες/σασες φοιτητές/τριες κάθε κατεύθυνσης τιμητικές διακρίσεις με τη σειρά που θα αναγγελθούν τα ονόματά τους. Μετά την επίδοση των αναμνηστικών διακρίσεων, οι πρωτεύσαντες/σασες φοιτητές/τριες καλούνται να επιστρέψουν στις θέσεις τους.
  5. Ο θρησκευτικός όρκος θα εκφωνηθεί από τον πρωτεύσαντα φοιτητή και, στη συνέχεια, ο πολιτικός από την πρωτεύσασα φοιτήτρια μεταξύ όσων επιθυμούν να ορκιστούν με πολιτική ορκωμοσία. Παρακαλείσθε (όλοι οι φοιτητές) να επαναλαμβάνετε τον όρκο, ο οποίος θα αναγράφεται στο έγγραφο που θα σας επιδοθεί, μόνο κατά την εκφώνηση του αντίστοιχου όρκου που έχετε επιλέξει (οι πρωτεύσαντες θα κάνουν παύση στις καθέτους). Παρακαλείσθε να είστε όρθιοι κατά την εκφώνηση και των δυο όρκων.
  6. Κατά την αναγγελία των ονομάτων σας από τον Τελετάρχη (θα γίνει με αλφαβητική σειρά) θα περάσετε μπροστά από τον Κοσμήτορα, τον Πρόεδρο και τους Διευθυντές Τομέων για χαιρετισμό και θα επιστρέψετε στις θέσεις σας μέχρι να ανακοινωθεί η λήξη της Τελετής. 

 

  •  

Η παραλαβή των ψηφιακά υπογεγραμμένων πτυχίων και λοιπών πιστοποιητικών θα γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μετά τις 28/7, από το περιβάλλον του students.auth.gr. Τα πιστοποιητικά που θα σας επιδοθούν θα είναι τα πρωτότυπα, τα οποία προορίζονται για κάθε νόμιμη χρήση. Πιστοποιητικά σε έντυπη μορφή ΔΕΝ θα επιδοθούν. Αρχικώς, θα αποσταλεί σε κάθε φοιτητή το αντίγραφο πτυχίου, η αναλυτική βαθμολογία, καθώς και τα παραρτήματα διπλώματός του (ελληνικό και αγγλικό) και, σε δεύτερο χρόνο, θα αποσταλούν τα πιστοποιητικά γνώσης Η/Υ σε όσους φοιτητές τα αιτήθηκαν και κατέθεσαν το απαραίτητο αποδεικτικό συναλλαγής. Θα σας προτρέπαμε να κρατήσετε τα πρωτότυπα πιστοποιητικά που θα σας αποσταλούν, καθώς μπορείτε να προσκομίσετε απλές φωτοτυπίες όπου αυτά σας ζητηθούν (πχ ΓΕΩΤΕΕ, αιτήσεις για κατατάξεις, μεταπτυχιακά κτλ). Σε περίπτωση που έχετε αιτηθεί χορήγηση μεμβράνης πτυχίου (με την προϋπόθεση ότι έχετε προσκομίσει το αποδεικτικό συναλλαγής των 32 ευρώ που έχετε καταθέσει στην Τράπεζα Πειραιώς έως τις 28/7/2022), σας ενημερώνουμε ότι θα μπορείτε να τον παραλάβετε από τη Γραμματεία του Τμήματος αυτοπροσώπως (είναι δυνατόν, επίσης, να παραληφθεί και από νόμιμα εξουσιοδοτημένο άτομο) από το τέλος Ιουλίου του έτους 2023 και έπειτα κατά τις ώρες εξυπηρέτησης κοινού (12:00-13:00 μ.μ.). 

Για οποιοδήποτε πιστοποιητικό χρειαστείτε από την ημέρα της Ορκωμοσίας σας και έπειτα, απαιτείται, για την έκδοσή του, κατάθεση 6€/πιστοποιητικό στον αριθμ. λογαρ. ΙΒΑΝ Λογαριασμού Πειραιώς GR 8701722720005272041780361 και αίτηση (προσκομίζοντας το αποδεικτικό της κατάθεσης) στη Γραμματεία του Τμήματος. Η αίτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί εναλλακτικά και μέσω ΚΕΠ (αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωπονίας, στα Χρήσιμα).

 

  • ότι η φυσική παρουσία των φοιτητών στην τελετή ορκωμοσίας είναι υποχρεωτική για τη λήψη του πτυχίου. Ωστόσο, εάν κάποιος φοιτητής έχει πολύ σοβαρό τεκμηριωμένο λόγο για τον οποίο δεν δύναται να παρευρεθεί με φυσική παρουσία στην τελετή παρακαλείται να αποστείλει email στο evadel@agro.auth.gr.

 

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές δεν έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους (αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης για επιπλέον πιστοποιητικά) και αποστολή υπεύθυνης δήλωσης αποδοχής του Φύλλου Βαθμολογία τους να το πράξουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 25/7/2022.

 

 

 

 

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΟΙΟΦΟΙΤΟΥΣ!

 

 

                                                                    Από τη Γραμματεία του Τμήματος Γεωπονίας Α.Π.Θ.