Γλώσσα

Μαθημα

Πληροφορίες Μαθήματος

ΤίτλοςΤεχνολογία Μεταποίησης Οπωρολαχανικών
ΚωδικόςN321Ε
ΤύποςΕπιλογής
ECTS5
ΔιδάσκοντεςΓερασόπουλος Δημήτριος
Περιγραφή

Χημική σύσταση, μορφολογία και μεταβολισμοί μετά τη συλλογή των προς επεξεργασία οπωροκηπευτικών. Ποιοτικά χαρακτηριστικά, συνθήκες μεταφοράς και συντήρησης αυτών. Μέθοδοι επεξεργασίας φρούτων-λαχανικών και χυμών φρούτων (κονσερβοποίηση, χυμοποίηση, συμπύκνωση, αφυδάτωση, πολτοποίηση). Παρασκευή μαρμελάδων και ζελέδων, επεξεργασία ελαιών. Αξιοποίηση υποπροϊόντων Γεωργικών Βιομηχανιών. Βιοχημικές μεταβολές που επέρχονται κατά την επεξεργασία και συντήρηση των οπωροκηπευτικών.