Γλώσσα

Μαθημα

Πληροφορίες Μαθήματος

ΤίτλοςΑνάλυση Τροφίμων
ΚωδικόςΝ303Υ
ΤύποςΥποχρεωτικό
ECTS6
ΔιδάσκοντεςΜπιλιαδέρης Κωνσταντίνος, Μιχαηλίδου Αλεξάνδρα-Μαρία , Λαζαρίδου Αθηνά, Ι. Μουρτζίνος, Πασχαλούδης Ν.
Περιγραφή

Πυκνομετρία,  διαθλασιμετρία,  πολωσιμετρία. Δειγματοληψία, αξιοπιστία των μεθόδων ανάλυσης, επεξεργασία δεδομένων. Φασματοφωτομετρία ορατού, υπερύθρου και υπεριώδους. Φασματοφωτομετρία εκπομπής και ατομικής απορρόφησης. Φυγοκέντριση, εκχύλιση, απόσταξη, κρυοσκοπία.  Χρωματογραφικές μέθοδοι.  Ηλεκτροφόρηση. Ποσοτική ανάλυση αζωτούχων ενώσεων. Προσδιορισμός λιπαρών, μέθοδοι μέτρησης της οξείδωσης.  Προσδιορισμός υγρασίας, ενεργότητας νερού, τέφρας. Οργανοληπτικός έλεγχος. Προσδιορισμός υδατανθράκων.