Γλώσσα

Μαθημα

Πληροφορίες Μαθήματος

ΤίτλοςΜετασυλλεκτική Μεταχείριση Οπωροκηπευτικών
ΚωδικόςΝ518Ε
ΤύποςΕπιλογής
ECTS5
ΔιδάσκοντεςΣιώμος Αναστάσιος, Κουκουνάρας Αθανάσιος, Τσουβαλτζής Παύλος
Περιγραφή

Ενότητα 1. Φυσιολογία- βιοχημεία ωρίμανσης καρπών.
Ενότητα 2. Φυσιολογία- βιοχημεία ωρίμανσης καρπών.
Ενότητα 3. Κριτήρια συλλεκτικής ωριμότητας  ή και σταδίου ανάπτυξης για συγκομιδή οπωροκηπευτικών.
Ενότητα 4. Συγκομιδή οπωροκηπευτικών, απώλειες, παράγοντες που τις επηρεάζουν.
Ενότητα 5. Ποιότητα- χημική σύσταση  και διαιτητική αξία οπωροκηπευτικών για τον άνθρωπο.
Ενότητα 6. Τεχνολογία ψύξης, Πρόψυξη.
Ενότητα 7. Κοινή ψύξη, απαιτήσεις οπωροκηπευτικών σε θερμοκρασία και Σχετική  υγρασία.
Ενότητα 8. Ελεγχόμενη ατμόσφαιρα, αφαίρεση αιθυλενίου, τεχνολογία όζοντος.
Ενότητα 9. Φυσιολογικές ασθένειες φρούτων.
Ενότητα 10. Φυσιολογικές ασθένειες φρούτων και  λαχανικών- αντιμετώπιση.
Ενότητα 11. Μετασυλλεκτικές παθολογικές ασθένειες οπωροκηπευτικών, απολυμαντικά, αντιμετώπιση.
Ενότητα 12. Τυποποίηση- συσκευασία , υλικά συσκευασίας, τεχνολογία, εμπορία οπωροκηπευτικών.
Ενότητα 13. Κανονισμοί Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαγωγές, μεταφορές και μεταφορικά μέσα, συμβατότητα.