Τίτλος | Οργάνωση Βιομηχανικής Παραγωγής Τροφίμων |
Κωδικός | Ν146Ε |
Τύπος | Επιλογής |
ECTS | 5 |
Διδάσκοντες | Σεργάκη Παναγιώτα |
Περιγραφή | 1. Η σημασία των επιχειρήσεων στην παραγωγής τροφίμων. 2. Βασικές οικονομικές έννοιες και έννοιες επιχειρήσεων. 3. Θεμελιώδεις οικονομικές αρχές παραγωγής. 4.Μέθοδοι παραγωγής και προγραμματισμός παραγωγής τροφίμων, Βελτίωση των μεθόδων παραγωγής και εξοικονόμηση συντελεστών παραγωγής. 5. Διάκριση και κατάταξη των βιομηχανιών τροφίμων. 6. Οι δυνάμεις της αγοράς (προσφορά – Ζήτηση) στην οργάνωση της παραγωγής τροφίμων. 7. Δομή της αγοράς, και οικονομική οργάνωση των μονάδων παραγωγής τροφίμων. 8. Κάθετη Οργάνωση στην Παραγωγή και Οικονομίες Κλίμακας. 9. Στρατηγικές παραγωγής και διάθεσης τροφίμων, 10. Επιλογές εγκατάστασης και δαπάνες λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων. 11. Προγραμματισμός και οικονομικός έλεγχος της παραγωγής. 12. Οικονομική και διοικητική οργάνωση μιας επιχείρησης. 13. Σχεδιασμός για την εγκατάσταση νέας μονάδας παραγωγής τροφίμων. |